1. April 2019.

4. Kup grada Osijeka 2019.

Nikad veći i jači turnir do sada!

Završilo je četvrto izdanje Kupa grada Osijeka u mačevanju gdje je nastupilo čak 11 zemalja, s preko 300 nastupa u 6 kategorija! I ove godine nadmašili smo svaki turnir pa tako i prošlogodišnji. Na 14 pisti sukobili su se mačevaoci i mačevalke iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Slovenije, Bugarske, Rmunjske, Makedonije, Velike Britanije, SAD-a, Poljske te Austrije. Turnir je svečano otvoren prvoga dana u pratnji dogradonačelnice Žane Gamoš i predsjednika županijske skupštine Dragana Vulina kao i predstavnice Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije Ane Popovčić.

Naš klub, Dmitar Zvonimir Osijek na ovako teškom i velikom turniru nije otišao bez medalja. Ukupno su osvojene tri brončane medalje: Petar Papa (dječaci do 10 godina) te su treće mjesto podijelile Mia Stojčić i Sara Brković (djevojčice do 10 godina). Ostali sportaši i sportašice našli su se u osam najboljih što potvrđuje dodatan uspjeh kluba.
Dodjeljene su i dvije plakete kao zahvala za pomoć klubu od najranijih dana Anti Poljaku (MK Split, Split) te Denisu Bičaniću (VMD/HMS Zagreb).

Osim sportskih uspjeha, klub je pokazao koliku snagu i zajedništvo posjeduje u odnosu roditelji-treneri-djeca gdje su danonoćno svi pripemali i radili na turniru na čemu i jedno veliko bravo upravo njima – rodieljima i svim prijateljima i prijateljicama kluba!

Sponzori nas ni ove godine nisu zaboravili te su uveselili natjecateljice i natjecatelje poklon paketima do čak osmog mjesta, posebice TOP sponzor Gauss Development koji je uručio novčane nagrade za kategoriju EFC U14!

Turnir je popraćen brojnim novitetima te na petom jubilarnom, okruglom, izdanju možemo očekivati samo još veće čudo!
Čestitke još jednom svima i veliko hvala!

Fotografije prvog i drugog dana potražite u GALERIJA1 I GALERIJA2

Dijeli: