O prvenstvu

PH-Zgusnuto-za-plakat-1-logo

 

U Osijeku, 30.04 i 01.05.2016. nas očekuje Državno prvenstvo u mačevanju (disciplina M/Ž – mač) pod organizacijom mačevalačkog kluba Dmitar Zvonimir Osijek. Na natjecanju će nastupiti vrh hrvatskog mačevanja i očekuje se nastup klubova iz Osijeka, Zagreba Poreča i Splita. Nastupiti će sportaši svih kategorija točnije kategorije do 10, 12, 14 i 17 godina te juniori, seniori i veterani u pojedinačnim i ekipnim natjecanjima. Prvi dan je rezerviran za pojedinačne, a drugi za ekipne nastupe. Svečano otvorenje biti će u 12 sati u subotu kada će se dogoditi prva podjela medalja, a ulaz na samo mjesto događanja, dvorana srednje Turističko-ugostiteljske škole, je besplatan. Glavni pokrovitelj je Osječko-baranjska županija.
Prije dvije godine, Osijek je bio domaćin prvog mu turnira u mačevanju: Osijek kup 2014. Također pod organizacijom MK Dmitar Zvonimir Osijek u suradnji sa gradom. Događanje je dovelo u Osijek više od 150 natjecanja iz 5 zemalja, a bilo je ocijenjeno visokom ocjenom odlukom stručnih tijela HMS (Hrvatskog mačevalačkog saveza), rijetkom za prvi put.

Ovogodišnje natjecanje je po snazi dvostruko veće i jače i očekuje nas još veći broj natjecatelja.

Zato Vas pozivamo da svojim dolaskom uveličate ovaj veliki sportski događaj u našem gradu, a ukoliko ste spriječeni, organizacija je omogućila live video stream koji će prenositi borbe od kategorije mlađih kadeta (14 god.) do veterana.

ph2

 

Dijeli: