4. February 2019.

Olimpici Grand Prix 3.

U petak 1. veljače 2019. na trećem po redu natjecanju iz serije Olimpici nastupila su tri predstavnika iz našeg kluba u kategoriji “Kid” 2005./2006. godište. Marin Marić, Matej Kurtović i Tadej Jelić.

Natjecanje se održalo u Budimpešti u rukometnoj dvorani Sportskog centra “Vasas SC” a natjecalo se više od 130 sportaša iz Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Ukrajine, Češke, Engleske, Hrvatske i drugih država.

Najbolji rezultat osvojio je Matej Kurtović. U grupnoj fazi Matej je ostvario 4 pobjede i 2 poraza i time osigurao prolaz u eliminacijski dio natjecanja. Pobjedom nad Mađarom Boldizs Kelemen 10-9 u prvom krugu eliminacija i ulazak među 64 te time osvojio 20 vrijednih bodova. U drugom eliminacijskom krugu za ulazak u 32 Matej je izgubio od Mađara Benedeka Orsia rezultatom 10-2 i na kraju zauzeo 44. mjesto u ukupnom poretku.

Marin Marić je u grupnoj fazi ostvario odličan rezultat ostvarivši 5 pobjeda i 1 poraz i time se plasirao u eliminacijski dio natjecanja kao 28. nakon grupnog dijela natjecanja. Ovim rezultatom osigurao si je povoljan ždrijeb za prvi krug eliminacija. No, u nastavku je malo “podlegao atmosferi” i u prvoj eliminacijskoj borbi za ulazak u 64 izgubio od Mađara Andrasa Stolara “tijesnim” rezultatom 10-9. Na kraju je zauzeo 66. mjesto u ukupnom poretku

Tadej Jelić je grupnu fazu prošao sa 5 poraza i 1 pobjedom kao 115. od ukupno 128. natjecatelja koja prolaze u eliminacijski dio i borbu za ulazak u 64 i na kraju zauzeo 116. mjesto u ukupnom poretku.

Na kraju moramo spomenuti i to da se ovdje radi o seriji od pet velikih i jakih turnira okupljenih pod jednim nazivom “Olimpici Grand Prix”, koji redovito okupljaju preko sto natjecatelja u samo jednoj dobnoj skupini iz raznih europskih država. Zadovoljni smo nastupom naših članova i iskustvom koje su dobili. Nadamo se da će im to pružiti samopouzdanje i mirnoću u daljnjim natjecanjima.

Dijeli: