1. September 2020.

Osijek Fencing Camp 2020.

Uspješno završio prvi mačevalački kamp u Osijeku za više od 40 hrvatskih mačevalaca

Osijek Fencing Camp bio je pravo osvježenje na mačevalačkoj sceni svojim novinama pa tako i mogućnost konačnog susreta mačevaoca i mačevalki nakon duže pauze uzrokovane COVID-19 virusom. Upravo iz istog razloga, poduzete su sve mjere opreza, a partneri kampa i kluba omogućili su bočice vode te energetske pločice za svakog polaznika, a isti su bili uvijek u istom krugu te transportno povezani od točke treniranja do točke boravka. Osim, logistike, pri boravku u prostoru koristile su se maske, mjerila temperatura dva puta dnevno te dezinfekcijska sredstva i sve dodatne mjere po pitanju smještaja, komunikacije i korištenja dvorane.

Promjene koje su nastale u ovom periodu Korona virusa, vidljive su i na kondiciji i formi sportaša radi čega je ovaj kamp bio idealan start priprema pred nadolazeće državno Prvenstvo Hrvatske u mačevanju. Na kampu su se susreli sportaši iz Osijeka, Poreča te Zagreba (na žalost strah od COVIDa nije približio Splićane Osijeku) među kojima i veliki broj  reprezentativaca i reprezentativki Hrvatskog mačevalačkog saveza.

Glavni i odgovorni u Osijeku za kamp bili su Branko Lozančić i OS Tehno Team Tomislav Lušić, Stanko Horvat i Hrvoje Lozančić  i naši dragi roditelji  a stručno vodstvo kampa vodili su treneri Intera Filip Vuković, Marin Fabijanić te trenerica Lokomotive Martina Zmaić koja je ujedno i trenerica za razvoj HMSa te naš trenerski pripravnik Zdenko Kurtović. U goste su nam pristigli po pozivu HMSa na dva dana i trenerica iz R. Srbije Smiljka Rodić te Danijela Ilić, seniorska reprezentativka Srbije – mač, Irena Šuljić kao nadzor HMSa te Denis Bičanić kao najstariji polaznik kampa.

Kako bi sve prošlo dobro  za sve oko COVID mjera i moguće ozljede (kojih nije bilo)  brinuo se naš bijeli anđeo dr Nikola Kraljik iz HZJZ Osijek uz pomoć naše Petre Radošević na Temperaturnom checkpoint_u. Cilj svih poduzetih mjera je predaja završnog izvješća HMSovoj liječničkoj komisiji koja će ove podatke i iskustva koristiti za nadolazeće Prvenstvo RH druga natjecanja.

Za sve medijske nastupe uz OS team odgovorna je bila trenerica  Marija Lozančić koja je medijsku kampanju, društvene mreže i kontakte vodila iz Zagreba.

Projekt nastao u želji da nadvladamo strahove, pokažemo odgovornost, nešto naučimo i spremimo se za narednu sezonu. Zahvaljujući timu Mačevalačkog saveza Zagreba, Hrvatskog mačevalačkog saveza na potpori trenerima, tehnikom i znanjem te Hrvatskim klubovima i njihovim sportašicama i sportašima i gošćama – kamp je prošao odlično! Podijelili smo znanja i dobro se zabavili.

Završili smo Osijek Fencing Camp uz posebne mjere, bez prisustva roditelja i gledatelja uz potporu mnogobrojnih partnera Gauss, Hemco, Pevex, Vodovod Osijek, Decathlon, Filir Vukovar, Kanaan, Lidl, DHM Beketinci, Zagrebačka banka te gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji te zajednici sportskih udruga grada Osijeka.

Kamp ima za cilj postati internacionalnog tipa. Na kampu je sudjelovalo preko četrdeset sportašica i sportaša gdje su se posljednji dan kamp susreli na kampskom maratoncu gdje su dominirali Osječani te Interovci. Rezultate pogledajte u nastavku na LINKU, a fotografije u GALERIJA:

Ostanimo zdravi i dalje budimo odgovorni.

 

Dijeli: