19. July 2018.

Proslava Olimpijskog dana uz sportsku ambasadoricu

Udruga Dokkica i Mačevalački klub Dmitar Zvonimir iz Osijeka organizirali su povodom Svjetskog dana olimpizma mačevalački trening za sve osnovnoškolce. Ispred prostora udruge dvadesetak je djece uživalo u sunčanom danu i sportskim aktivnostima. Iako slavljen u lipnju, proslava se održala 13. srpnja 2018.

– Ideja za ovakvu aktivnost došla je posjetom ambasadorice na Olimpijskim igrama za mlade Marije Lozančić, koja je inače i trenerica mačevanja. Ona ove godine odlazi na Olimpijske igre mladih u Buenos Aires, u Argentini.

U trosatnom treningu, djeca su naučila osnovne pokrete mačevanja, pravila borbe i koristila se opremom potrebnom za taj sport. Trenerica Marija kroz radionicu je provukla i sve one vrijednosti koje inače odlikuju manifestaciju kao što su Olimpijske igre mladih. Djecu je učila o toleranciji, međusobnom podržavanju i sportskom duhu, a za mačevanje kaže da je to sport u kojemu se razvijaju i duh i tijelo te da je puno više od same tjelovježbe. U sportu se, navodi, uči i o drugim kulturama, cijenjenju drugih i drugačijih, a takve se vrijednosti promoviraju i Danom olimpizma.

Kako je izgledalo pogledajte u Galeriji

(prerađen tekst Ines Stjepanović, Glas Slavonije)

Dijeli: