19. August 2020.

Prvi mačevalački kamp u Osijeku – Osijek Fencing Camp 2020

Osijek Fencing Camp je ideja nastala iz potrebe za otporom prema inerciji koju nam je donio COVID 19 te kao logičan odgovor nas iz borilačke branše.
Kao što je poznato 5. Kup grada Osijeka (5th Osijek Fencing Cup) i Europski kup EFC U14 u disciplini mač koji je bio predviđen za 28/29. ožujka 2020 u Osijeku  nije održan zbog situacije s COVID-19.
Inače, na tom kupu bilo je nominirano i potvrđeno oko 15 zemalja sudionica sa do 400 sportskih nastupa u svim kategorijama i EFC kupom U14.
Osijek Fencing Camp 2020 (engl. naziv je s ciljem da u budućnosti bude internacionalni s asocijacijom na naše već poznato natjecanje) održati ćemo za sve hrvatske natjecatelje koji imaju rezultate na rang listi te za sve pripadnike Osječkog mačevalačkog kluba (po pravu domaćina).
Organizaciju ovog kampa radimo sa Mačevalačkim savezom Zagreba koji daje stručno trenersko vodstvo te sa Hrvatskim mačevalačkim savezom koji daje logističku potporu i nacionalnu trenericu za razvoj koja je sufinancirana putem HOO).
Na kamp dolazi 20 tak mačevalaca iz hrvatskih klubova Zagreba, Poreča, te gotovo svi članovi osječkog kluba njih 35…  ali dajemo i početnu međunarodnu  notu – stižu i  2 slovenska natjecatelja. Mnogi od prijavljenih natjecatelja su hrvatski reprezentativci u kategorijama U17 i U20 te seniori i veterani.
Mjesto događanja Kampa je Dvorana Gradski vrt – Atletska dvorana sa preko 1000 kvadratnih metara prostora. 
Vrijeme: 23. 8. do 30. 8. 2020 kao cjelodnevne aktivnosti s prekidima za ručak. 
U nedjelju 23.8. ćemo prijepodne imati uvodni kondicijski trening za Osječane a popodne (zbog smještaja ostalih)  počinje prvi zajednički uvodni trening.
Nadalje ćemo svakodnevno biti u dvorani od 8.30 do navečer sukladno Planu i programu stručnog tima.
Subota,  29.8. u popodnevnim satima do navečer imati ćemo mačevalački maraton u kojemu će se po posebnim načinima bodovanja moći pokazati svi sudionici kampa gdje ćemo svima dati majicu kampa i po neku uspomenu a najboljima podijeliti nagrade sponzora.
Osijek trenutno ima jednog A reprezentativca U17 ( Ivan Mikodanić),  dvije B reprezentativke (Iva Budžaki i Mare Jukić) U17, te jednu U20. (Helena Lušić).
Dva nacionalna trenera, 4 nacionalna suca za mač od kojih je jedan EFC sudac i 35 registriranih natjecatelja u Hrvatskom mačevalačkom savezu za nacionalnu Rang listu.
Što se tiče prijavljenih hrvatskih reprezentativaca u disciplini mač…za sada imamo prijave  sljedećih : Ana Mesić, Vedran Markota, Iva Banović, Lucija Gnjidić, Jakov Pleše (postoji još rezervni rok kamp je otvoren za sve HR mačevatelje do zadnjeg dana).
 
Nastojali smo kao i uvijek do sada biti dobri domaćini i odlični organizatori, unatoč COVID u bit ćemo i sada.
Kako bi sve prošlo kako treba brinuti će vodstvo kampa:
Odgovorna osoba kampa Branko Lozančić Predsjednik i trener kluba Osijek
Službeni voditelj kampa ispred HMS i MSZ Trenerica za razvoj Martina Zmaić, Zagreb
Nacionalni trener  za mač Filip Vuković – Mačevalački savez Zagreba
Nacionalni trener za floret Marin Fabijanić  Mačevalački savez Zagreba
Službeni liječnik kampa: dr. Nikola Kraljik spec. epidemiolog ZZJ Osijek
Tehnika i elektronika: Tomislav Lušić  i Igor Radošević (ujedno sudac za mač CRO B) oba Osijek
Od osječkih trenera trenerski pripravnik Zdenko Kurtović (natjecatelj senior, nacionalni sudac B i EFC sudac)
Moguć je dolazak trenerice Smiljke Rodić iz Mačevalačkog saveza Srbije o čemu još nemamo potvrdu.
Zahvaljujemo se sponzorima i donatorima koji su nam se preko neodržanog Kupa grada Osijeka do organizacije ovoga kampa pridružili i pomogli da preživimo te nastavimo izvrsnost svoga djelovanja.
Gauss development, Zagrebačka banka UniCredit Group, Decathlon Hrvatska, Hemco Đakovo, Lidl Hrvatska, Vodovod Osijek, Pevex, Grad Osijek,Osječko-baranjska županija, Kanaan, Zajednica sportskih udruga grada osijeka, DHM Beketinci, Filir!
  ❤ Hvala vam.
Uskoro počinjemo a sva događanja ćete moći pratiti na ovoj stranici gdje ćemo postaviti streaming sa završnog turnira a svakodnevna događanja u dvorani biti će na linku Osijek Fencing Campa 2020  –    https://www.facebook.com/events/1008369402858923
MSZ će također imati svoje objave iz dvorane to možete pogledati ovdje —  https://www.facebook.com/mszag.hr
Hrvatski mačevalački savez će također izvjestiti na svojoj web stranici  — http://hms.hr/ 
 
Dijeli: